Uvjeti prodaje i korištenja

 1. Osnovni pojmovi
U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice elementalsbyj.com.hr. (Chrismo j.d.o.o.), Mošćenice 76b, 51417 Mošćenička Draga (u daljnjem tekstu Chrismo j.d.o.o.) – Web shop elementalsbyj.com.hr (u daljnjem tekstu: web shop).Naziv tvrtke: CHRISMO j.d.o.o.Trgovački sud u Rijeci (MBS)  040317446.Adresa:  Mošćenička Draga, Mošćenice, Baldac 74/BIBAN: Erste Bank – HR8724020061100683361SWIFT: ESBCHR22VAT: HR 83737886184Članovi uprave: Kristijan Dražul.Temeljni kapital od 10,00 kn je uplaćen u cijelosti.Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.
 1. Osobni podaci i poslovna sposobnost
Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanje i kupnju proizvoda od Chrismo j.d.o.o. tj. za kupnju na web shop-u.Chrismo j. d.o.o. sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.
 1. Narudžba i trenutak sklapanja ugovora
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili ako neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:E-banking-om općom uplatom pouzećemNarudžba se smatra zaprimljenom:u slučaju plaćanja E-banking-om, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Chrismo j d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbuU trenutku kada je narudžba zaprimljena Chrismo j.d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.U slučaju plaćanja E-banking-om i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Chrismo j. d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Chrismo j.d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu Chrismo j. d.o.o. isporučuje u najkraćem mogućem roku.Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran E-banking ili opća uplata, Chrismo j.d.o.o.  se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 rada dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe Chrismo j.d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.
 1. Način kupnje na web shop-u
Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su s već uračunatim PDV-om.Pristupom meniju „Košarica“ dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Nastavi“.Nakon pritiska na tipku „Nastavi“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni se odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje E-banking-om ili općom uplatom, a Chrismo j.d.o.o.. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostataka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Chrismo j.d.o.o. izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka obzirom da će Chrismo j.d.o.o. izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.
 1. KORIŠTENJE KUPONA i POPUSTA
Našim Facebook korisnicima i newsletter pretplatnicima povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja.Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta upišite točan tekst kupona i potvrdite ga – i popust će se obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u košarici. Dakle, iskoristite ove pogodnosti neposredno prije nego završite vašu kupovinu.Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također, popusti mogu biti primjenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona.U slučaju korištenja različitih načina popusta oni se ne zbrajaju već se uzima samo jedan u obzir.
 1. Naplata / autorizacija
Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.U slučaju plaćanja e-banking-om i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
 1. Pravo na raskid ugovora
Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom iznosu od 100,00 kn s uključenim PDV-om, a ukoliko troškovi dostave prelaze ugovoreni iznos u iznosu troškova dostave.Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, Chrismo j.d.o.o. će kupca e-mail-om obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove pakiranja i dostave u iznosu 100,00 kn s uključenim PDV-om, odnosno u iznosu troškova dostave ukoliko oni prelaze iznos od 100,00 kn.U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u orginalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada je Chrismo j.d.o.o. predao proizvod dostavnoj službi.U slučaju raskida ugovora kod plaćanja kreditnom karticom, kartica neće biti terećena, odnosno biti će terećena samo za dio predautoriziranog iznosa narudžbe koji se odnosi na ugovornu iznos troškova pakiranja i dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.U slučaju raskida ugovora kod plaćanja E-banking-om i općom uplatnicom, Chrismo j.d.o.o.. će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.
 1. Podaci o proizvodima
Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka Chrismo j.d.o.o.Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Chrismo j.d.o.o.. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u Chrismo j.d.o.o.  podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u Chrismo j.d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.
 1. Raspoloživost proizvoda
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 30 radnih dana, ne uključujući subotu.
 1. Dostava
Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem Hrvatska pošte.U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna).Chrismo j.d.o.o. se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati Chrismo j.d.o.o. u jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mail-om te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mail-om, ponovno dostavi na adresu kupca odnosno primatelja da naručeni proizvod preuzme u adresi Chrismo j.d.o.o.-a uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanjaUkoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu o ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.Kada Chrismo j.d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.
 1. Nedostaci na proizvodu
Chrismo j.d.o.o. ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.Chrismo j.d.o.o. ne odgovara kupcu odnosno primatelju ukoliko tehničke mogućnosti opreme kupca odnosno primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom kao i ukoliko osobna svojstva kupca odnosno primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda.U slučaju nedostataka na proizvodu kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.
 1. Povrat i reklamacije
U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Chrismo j.d.o.o. i to e-mailom, telefonski ili pismeno.Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:isporuka robe koja nije naručena isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportuPri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.
 1. Ostali uvjeti
Za valjanu narudžbu proizvoda odoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina.Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.Chrismo j.d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje elementalsbyj.com.hr stranici.
 1. Primjena uvjeta prodaje
Korištenjem usluga web shop-a Chrismo j.d.o.o. prihvaćate ove uvjete prodaje.Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Chrismo j.d.o.o. a te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.Chrismo j.d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
 1. Autorska prava
Chrismo j.d.o.o. je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice.Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Chrismo j.d.o.o..-a niti ustupati trećim osobama.
 1. Završne odredbe
Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.