Dobro je biti drugačiji

Već kao mala djevojčica osjećala sam se drugačijom od drugih i umjesto igranja lutkama radije sam vrludala šumom i livadama,  nalazeći veliki mir u prirodi.
Moj put počeo je već tada, u malom gradiću u Istri, ali mi je trebalo vremena da to shvatim. Sasvim neplanirano, u ranim dvadesetima,  upisala sam aromaterapiju i zavoljela svijet eteričnih i biljnih ulja, mogućnosti koje taj čarobni svijet nudi. Sve to morala sam raditi u tajnosti jer se od mene očekivalo da nastavim obiteljski posao. Međutim nisam odustajala od sebe i svojih snova! Put mi se otvorio i prema Austriji, gdje sam završila biokemiju. Nakon završenog studija, vraćam se kući i krećem sa svojim prvim proizvodom – Čarobnim uljem,  uljem za sunčanje koji se tog ljeta proslavio na lokalnoj plaži. Iskreno, tada nisam ni znala kako plasirati proizvod da bude u skladu s propisima,  nisam imala niti ime tog proizvoda, sve to bilo mi je nepoznato i strano. Duboko u sebi znala sam da je to moj put, da ga moram definirati i krenuti od nekuda. Tada, pred skoro 18 godina, nitko nije imao pojma o organskoj kozmetici niti je što slično uopće bilo u ponudi. Radi toga, nailazila sam na mnoge prepreke –  poruge  poput  „ima toliko krema za kupiti, a ti sad misliš da će netko kupiti tvoju!?“, izjava „do kruha preko pogače“ i mnogih drugih. Bilo mi je teško, ali zbog toga sam bila samo još jača i odlučnija da napravim svoj brend.
Došao je i taj dan , napravili se i testirali proizvodi, a imena još nemam. Naslušala sam se raznih loših mišljenja i prijedloga o imenima. A onda mi je sinulo – Elementals by J, po Elementalima iz prirode.

Elementals by J hrvatski je brend koji postoji već gotovo 18 godina. Dućan u centru Rijeke otvorili smo 2005. godine. Ručno rađena i punjena, Elementals by J kozmetika, jedna je od prvih takvih u Hrvatskoj. Ponosni smo na to što koristimo isključivo organske sirovine, ne koristimo nikakve aditive, konzervanse niti umjetne boje te pakiramo u eko i smart certificiranu eccocert plastiku i staklo. Proizvodimo, osmišljavamo i punimo proizvode za druge tvrtke, s kojima već dugi niz godina imamo kvalitetnu suradnju. Kvaliteta nam je na prvom mjestu, stoga i dalje  proizvodimo ručno, baš kao i na početku! Mala manufaktura u Mošćenicama napravljena je s ljubavlju, u duhu tradicije nekadašnjih alkemičara. Priroda je s nama milijunima godina i za svaku boljku, priroda ima svoju biljku i rješenje! Prirodna bio kozmetika, napravljena s ljubavlju, znanjem i umijećem, spojena u tu čarobnu priču zvanu Elementals by J! U ožujku ove godine ponosno ćemo predstaviti i naš online shop te će se svi naši proizvodi moći pronaći i na našoj web stranici www.elementalsbyj.com.hr.

Ne odričite se svojih snova.
Želim svima poručiti da ne odustaju od svojih snova i ideja, neka budu uporni i intuitivni.  Uspjeh je kada radiš svoj posao s ljubavlju i istim žarom kao i prvi dan,  kad ostvariš sebe kroz svoja djela…

s ljubavlju, Žaklina Stroligo

Odgovori